Novosti
Humanitarni Informacii
Pomosh
Pozadina na situacijata
Organizacii
Linkovi
Makedonski Centar za Megjunarodna Sorabotka
Action by Churches Together
  Новости

Почна деминирањето на Попова Шапка

Скопје, 10 oктомври

Екипи за расчистување мини и неексплодирани направи почнаа со нивни активности, откако претходно Европската унија за овој проект додели 1,9 милион евра. Со програмата се опфатени регионите на Тетово, Радуша, Танушевци и Липково. За деминирањето се потпишани договори со организации од Словенија и од Германија.

Во овие подрачја се распоредени 12 екипи за деминирање.

Back to Main Menu